Dario Lami

Haridus: kõrgem, Pisa riiklik ülikool, filosoofiateaduskond 2013; Pisa riiklik ülikool, võõrkeelte teaduskond 2021; Daugavpilsi ülikool, filoloogia ja kirjanduse teaduskonna aspirantuur alates 2021 kuni praeguseni.

Pedagoogiline kogemus: alates 2020. aastast õpetab itaalia keelt (emakeel) ja muid võõrkeeli – hispaania, prantsuse, vene, inglise – nii individuaalselt kui ka rühmades auditoorse ja kaugõppe vormis. Töötab Dialoogis alates 2023. aastast.

Õpetaja endast

Minu nimi on Dario. Sündisin Itaalias, vaikses Vahemere-äärses kuurortlinnas Viareggios, kuid olen elanud ka Marseille’is ja Odessas. Praegu elan oma kodulinna lähedal, kuid osa aastast viibin töö tõttu välismaal.

Minu emakeel on itaalia keel. Lisaks sellele saan vabalt aru ning valdan kõnes ja kirjas ka muid keeli: vene, hispaania, inglise ja prantsuse keelt. Polüglotina töötan hea meelega nende keelte õpetajana, tõlgin eri keeltest itaalia keelde ja õpetan ülikoolis tudengitele tõlketeooriat.

Mulle meeldib õppida. 2013. aastal lõpetasin kiitusega Pisa riikliku ülikooli filosoofiateaduskonna ja 2021. aastal sama ülikooli filoloogiateaduskonna , samuti kiitusega. Praegu õpin Daugavpilsi ülikooli filoloogia ja kirjanduse teaduskonna aspirantuuris. Omandan pidevalt uusi keeli.

Töötan juba mitu aastat õpetaja ja tõlkijana. Lisaks keeltele õpetan tehnilist ja ilukirjandustõlget vene keelest itaalia keelde.

Olen rõõmuga valmis õpetama teile itaalia, hispaania, vene, inglise või prantsuse keelt. Õpetamisel lähtun eelkõige õppija eesmärkidest ja vajadustest. Õpetan nii rühmi kui ka individuaalõppijaid.

Uskuge mind, rohkem kui ühe keele tundmine on tõepoolest kasulik! Näiteks kui reisisin naaberriigis Lätis, ei olnud mul kunagi ühtegi suhtlemisprobleemi, sest isegi kui ma ei tea läti keelt, sain end siiski teha arusaadavaks vene või inglise keeles. Seetõttu olen ma alati saanud kõigiga suhelda.

Vabal ajal kuulan muusikat, loen, mängin kitarri ja reisin. Tunnen huvi couchsurfing’u vastu ja naudin ekskursioone.